keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

year end camp in Washington DC


Vaikeiden hyvästien jättämisen jälkeen oli aika suunnata katseet tulevaan ja nauttia edessä olevasta year end campistä Washington DC:ssä. Lennot Wisconsinista menivät itkiessä ja vaikka kuinka yritin ajatella positiivisesti, oli lähtöpäivä henkisesti erittäin raskas, yksi elämäni kamalimmista. Olisin halunnut viettää viimeisetkin mahdolliset hetket yhdessä host perheeni sekä ystävieni kanssa Wiconsinissa, joten pelkkä ajatus year end campista itselle uusien ja tuntemattomien ihmisten kanssa ei ennen leiriä houkuttanut. Olen kuitenkin onnellinen, että jaksoin tsempata vielä vaihtovuoteni viimeisetkin päivät ja nautin muutamasta lyhyestä päivästä Washington DC:ssä. Sain kokea kaikki kaupungin tärkeimmät nähtävyydet White Housesta idylliseen Georgetowniin, tapasin vielä muutaman ihanan ihmisen, joiden kanssa oli kiva jutella ja vaihtaa ajatuksia vaihtovuodesta ja vuosi sai kivan lopetuksen samanhenkisessä seurassa. Washington DC oli kaunis kaupunki, mutta olin enemmän kuin onnellinen, kun sain leirin lopuksi astua lentokoneeseen kohti Suomea, jättää hyvästit Amerikalle ja pääsin yli kymmenen kuukauden jälkeen takaisin omaan Suomi-kotiini.  

Huomenna tulee viikko täyteen Suomi-elämää ja alkuun oudot asiat, kuten oma pikkuruinen sänky, erilaiset vessat ja suomalainen ruoka, alkavat pikku hiljaa taas tuntua normaaleilta. En voi vieläkään käsittää, että vaihtovuoteni on nyt virallisesti ohi ja muistoja vain. Sitä odotti niin pitkään, suunnitteli innoissaan, yritti nauttia jokaisesta hetkestä vuoden aikana, koki niin paljon uutta ja niin vain se oli ohi ennen kuin huomasikaan. Myös blogini tie alkaa olla lopuillaan, mutta kirjoittelen vielä erikseen kunnollisen viimeisen postauksen ja nyt on aika palata viimeistä kertaa Amerikkaan ja nauttia Washington DC:n kauniista maisemista. White House


World War Two Memorial
Washington MonumentVietnam Veterans MemorialNational Mall


Lincoln Memorial Reflecting Pool


Sofie ja minä

Lincoln Memorial


Josephine ja minä


Korean War Veterans Memorial
Thomas Jefferson Memorial


United States CapitolGeorgetown


Huomatkaa Wisconsin Avenue! :)2 kommenttia:

  1. Sun blogiis on ollu ihana lukee! Kirjotat tosi hyvin, ja on ollu mukava eläytyy sun vuotees ja lukee mitä kaikkee oot tehny ja kokenu!:) mietin et jos ois mahollista nii haluisikko si joskus syksyllä kirjottaa et miten sun koulus o lähteny ny amerikka-vuoden jälkee käyntii ja onko pidemmällä aika välillä tullu huomattuu jotai muutoksii ittessäs yms:) toivottavasti pääset takasin jenkkeihi pian näkee sun kavereitas ja kiitos näin ihanasta blogista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!!! Tarkoituksenani oli lopettaa blogin pito kokonaan nyt vaihtovuoden loputtua, mutta saatan innostua vielä syksyllä muutaman postauksen naputtelemaan juurikin Suomeen sopeutumisesta. Ajattelin myös tehdä postausta mahdollisesta tulevasta matkastani USA:an kavereita ja perhettä näkemään tai muista jälleennäkemisistä. Vain aika kertoo, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja miten tälle blogille sitten loppujen lopuksi käykään. :)

      Poista