torstai 30. huhtikuuta 2015

spring in Wisconsin


Kevät tulee ja kesä lähestyy!! Lämpimät kesäkelit, vaaleanvihreänä loistava luonto, kauniit kukkaset, lintujen laulu...


Yksi Amerikkavaihtarin lempiharrastuksista: shoppailu kavereiden kanssa Starbucksin frappuccinosta ja italialaisesta gelatosta nauttiessa!


Osavaltiokylttien bongailu matkustaessa on pelastanut monet tylsät automatkat ja vihdosta viimein vuoden lopullani pääsin käymään Wisconsinin osavaltiokyltin luona. Mission accomplished! 


Lenkkeilyä ihanassa kevätsäässä peltojen ympäröimänä perheen koirien Rooneyn ja Nalan kanssa.


State Forensics. Yhdysvalloissa oppilaat kilpailevat keskenään eri klubien välisissä kilpailuissa. Pari viikkoa sitten pääsin koulun Forensics tiimin mukaan osavaltiotason kilpailuun Madisoniin, jossa parhaat ystäväni esittivät teoksensa. Forensicsella tarkoitetaan muutamien minuuttien kestävien tarinoiden esittämistä (yksin tai pienissä ryhmissä) pienien likkeiden ja vähäisen näyttelemisen kautta. Teokset ovat yleensä hauskoja, mutta myös vakavat tarinat ovat melko yleisiä.  


State Solo&Ensemble. Pääsin huilusoolollani osavaltiotasolle kilpailemaan ja sain kokea yhden amerikkalaisen perinteisen kokemuksen lisää. Oli kiva päivä ja sain kuunnella todella lahjakkaiden muusikkojen esiintymisiä koko päivän ajan.   


Kotiinpaluutiedot tulivat jo sähköpostissa ja valmistujaislakki sekä -kaapu saapuivat postissa viikkoja sitten. En voi uskoa, että jo kuukauden päästä valmistun amerikkalaisesta high schoolista ja vuosi lähenee loppuaan. Viime aikoina viikot ovat lentäneet ohi aivan liian nopeasti ja aika tuntuu valuvan hiekkana sormieni välistä. Nautin amerikkalaisesta elämästäni ja vaikka kuinka ihanaa on taas nähdä kaikki rakkaat Suomessa, en haluaisi millään lähteä. // Kuoromusiikin harjoittelua // Kotiläksyjen tekemistä ja esseen kirjoittamista.


Twinning once again! Minulla ja host siskollani tuntuu olevan jokin henkinen yhteys, nimittäin pukeudutaan lähes viikkottain vahingossa samoihin vaatteisiin. // Postikortteja Suomeen Chicagosta // Culver'sin lemon ice, ehdoton lemppari lämpiminä päivinä! 


Koulun näytelmää katsomassa, Cafe Murder. // Uusin Divergent seriesin elokuvista, Insurgent, tuli elokuviin maaliskuussa ja kirjasarjan lukeneena oli pakko päästä kyseinen elokuva katsomaan Abbyn ja Ashleyn kanssa. // Jo tavaksi on muodostunut Blokuksen pelaaminen matikantuntien vapaahetkinä.  Aivan loistopeli!!


Pi Day eli Pii Päivää vietettiin 3/14, jolloin tuotiin kouluun piirakkaa ja syötiin niitä sitten matikan tunnilla päivän kunniaksi! (π=pi=pie=3.14= 14. maaliskuuta) Kiva päivä matikasta innostuneelle, voitaisi Suomessakin ottaa tavaksi päivän juhlistaminen. // Kesäkelit lähestyy ja lämpötilat ovat kohonneet jo reippaasti yli 20 asteen, ruoho vihertää ja kukat ovat alkaneet näyttäytyä taas talven jälkeen. // Forrest Gump, amerikkalainen klassikkoelokuva, joka osoittautui kaikkien kehujensa arvoiseksi.


Earth Day. Siivottiin koko koulun voimin lähialueen ihmisten pihoja sekä yleisiä viheralueita, kuten puistoja, koko koulupäivän ajan. Oli kiva päivä kavereiden kanssa haravoidessa ja meidän onneksemme sattui vielä hyvä ja aurinkoinen sää.


Amerikkalaista klassikkokirjallisuutta, To Kill A Mockingbird // Brownies // Dora // Olen kirjoittanut joka päivä koko vaihtovuoteni ajan päiväkirjaa. Joinakin päivinä koko sivu on tullut täyteen, joinakin päivinä ylös on tullut kirjoitettua vain muutamia lauseita, mutta joka päivä olen kirjoittanut ylös jotakin. Haluan muistaa vuoteni Amerikassa vielä pitkään kotiinpaluuni jälkeenkin, myös ne fiilikset ja pienemmät päivän aikana tapahtuvat jutut.


Syksyllä tuli istuttua kentän laidalla joka jalkapallopelin ajan ja nyt keväällä on tullut käytyä koulun joukkueen baseball peleissä. // Moped rides! Lumien sulamisen jälkeen kelien lämmettyä käytiin host sisko Abbyn kanssa skootteriajelulla Wisconsinin peltomaisemissa. Tuuli tuivertaa hiuksissa, aurinko lämmittää selkää ja saa ihastella ympärillä vihertävää luontoa, those are the moments when I feel like the happiest girl in the world. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti