sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

The bad news is time flies. The good news is you're the pilot.


Viikot lentävät eteen päin ja aikani Amerikassa valuu hiekkana sormien välistä. Upeaa vuottani USA:ssa on jäljellä enää reilut kolme kuukautta, mikä ei tunnu mitenkään realistiselta. Miten aika voi kulua näin nopeasti? Tammi- ja helmikuu ovat olleet todella kiireistä aikaa, eikä päivääkään ole ollut tekemisen puutetta. Pääasiassa aika on kulunut koulussa ja koripalloa pelatessa, mutta viikonloppuisin on ehtinyt myös shoppailla, viettää aikaa kavereiden kanssa, herkutella ja rentoutua. Nyt koripallokauden päätyttyä aikaa muullekin kuin koulutyölle pitäisi löytyä myös arkisin. Koulussa pitää kiirettä, kun ensi viikolla pidetään ACT-testaus, joka on junioreille tarkoitettu testi, joka pitää ottaa yliopistoon päästäkseen. Koska olen junior high schoolissani, myös minä otan kyseisen testin. Muuten pitäisi olla täysin normaali viikko edessä ja päivät kuluvat kohti kevättä ja kesää. Pakkanen paukkuu keväthangilla, mutta aurinko ja lähestyvä Spring Break saavat ajatukset kohti lähestyviä lämpimiä kelejä. Nyt antaa kuvien puhua puolestaan ja kertoa, mitä täällä puolen maailmaa on viime aikoina tapahtunut.  


Käytiin host perheen kanssa muutama viikko sitten jälleen kerran Madisonissa. Vietettiin päivää Capitol Buildingia ihastellessa, hyvästä ruoasta nauttiessa ja shoppaillessa. Kuvissa minä ja Abby sekä host veljeni Zander ja Tyger.


Capitol Building, Madison


Lempiaamupalakseni on amerikkalaiseen tapaan muodostunut pannukakut Nutellan ja mansikoiden kanssa, nam!


Jamba Juice ja Noodles&Company 


Löydettiin Madisonissa shoppaillessa kauppa, josta löytyi kaikkea vaatetuksesta sisutustavaraan ja samuraimiekkoihin. Ei voitu vastustaa kiusausta, vaan otettiin muutamat kuvat miekkojen kanssa ja jatkettiin matkaa myyjien turhautuneiden katseiden jälkeen.


Prom dress shoppailua! Promit tanssitaan jo huhtikuussa reilun kuukauden päästä, mutta mekkoa ei vieläkään ole löytynyt. Joka tapauksessa olen innoissani tulevasta prinsessapäivästä ja jo mekkojen päälle sovittaminen oli kiva kokemus. Mekkojen sovittelun jälkeen suunnattiin tyttöjen, Ashleyn ja Abbyn, kanssa Pizza Hutiin syömään. Cheese bread, pan pizza, and Hershey's Chocolate Dunkers, I'm in heaven.


Poikien koripallopelissä fiilistelyä. Soitettiin molemmat Abbyn kanssa pep bändissä ennen peliä sekä puoliajalla yleisön tunnelmaa nostattamaan ja pelaajia tsemppaamaan. Super jännittävä peli päättyi meidän high schoolin joukkueen voittoon ja hurraavaan katsomoon. // Yksi syy lisää mennä kannattamaan koulun korisjoukkuetta ja katsomaan peliä on koulun kokin valmistamat jätticookiet. Aivan valtavan kokoisia ja suussasulavia, saisinpa reseptin näihin kekseihin niin voisin Suomessakin nauttia amerikkalaisista kekseistä.


Minä ja Ashley // Ice cream party lounaan päätteeksi. // Talvinen Wisconsin


Viime kuukaudet on kulunut lähinnä koulua käydessä ja koripalloa pelatessa. Päivät ovat olleet tosi pitkiä, eikä vapaa-aikaa ole juuri ollut. Nyt kun koriskausi on vihdoin ohi, voin viettää enemmän aikaa rentoutuen, kavereiden kanssa ja Amerikkaan tutustuessa. Tavallisten koulupäivien ohella joka päivä on klubien tapaamisia, testejä, quizeja, bändin ja kuoron esiintymisiä sekä muuta erikoisohjelmaa. Viime viikolla koulumme bändi esiintyi concert festeillä, joka on jokavuotinen kilpailu orkestereille. Ei tällä kertaa osallistuttu kilpailijoina, vaan vastaanotettiin palautetta, joka oli todella positiivista.


Helmikuun alussa vietettiin päivää nimeltä Government Days, jolloin päästiin koulun kanssa tutustumaan Richland Centerissä sijaitsevaan oikeustaloon. Kierreltiin päivän ajan rakennuksen eri osissa ja nähtiin muun muassa veteraaneille tarkoitettu osasto, maanostoon liittyvät asiat, syntymätiedot, verotus ja mielenkiintoisimpana vankilaosasto. Päästiin käymään vankisellissä, nähtiin vankilan eri osia, vankien vaatteet ja ruoka sekä kuultiin miten koko homma täällä USA:ssa toimii. Saatiin jopa todistaa vangin siirto ja kyllähän se vakavaksi veti, kun mies kävelee meidän ohi käsirautoihin ja kettinkeihin kahlittuna oranssissa haalarissa. Päivän päätteeksi saatiin osallistua muutamaan oikeudenkäyntiin, jotka eivät tällä kertaa olleet erityisen mielenkiintoisia, lähinnä oikeudenkäyntien ajankohtien uudelleenvaraamista. Päivän jälkeen meille tarjottiin lounas, jossa kaikkien vaihtareiden piti esittäytyä ja kertoa jotain itsestään. Esittelyjen jälkeen eräs vanha mies tuli luokseni juttelemaan ja kertoi, kuinka on joskus aikoinaan ollut risteilyllä Helsingissä ja kuinka paljon tykkäsi Suomesta. Kaiken kaikkiaan todella mielenkiintoinen päivä! // Todella monet vaihtarit joutuvat tekemään paljon kotiläksyjä, mutta minulle harvemmin tulee läksyä, projekteja ja kirjoitelmia sitten enemmän, joiden eteen saakin tehdä ihan kunnolla töitä. Viime viikolla kuitenkin tuli läksyä USA:n historiasta, jossa tällä hetkellä käsitellään ensimmäisen maailmansodan tapahtumia.


Rakastan lukemista ja Amerikassa ollessani olen lukenut jo noin kymmenisen kirjaa englanniksi ja niin monta kirjaa odottaa vielä hyllyssä lukijaansa. // Minä ja Ashley // Perus aamupalani: frosted flakes eli sokerikuorrutetut murot maidon kanssa.


Samaisesta kaupasta, josta löydettiin samuraimiekat, löydettiin Abbyn kanssa myös upeita naamioita. // Grey's Anatomy // Rakkaimmaksi ruoaksi täällä puolen maailmaa on muodostunut cheese curdsit. En ymmärrä, miten näitä herkkuja ei vielä löydy Suomesta, nimittäin ne ovat aivan taivaallisia. Yksi asia, mitä tulee varmasti kova ikävä kotiin palattua. // Viimeinen bussimatka koripallopeliin. 


Pinaattiartisokkahummus, kurkut ja ranch dressing wrapiksi käärittynä, täydellinen lounas tai välipala. // Viime viikonloppuna sain katsella Oscar-gaalaa ensimmäistä kertaa ihmisten aikoihin tv:stä. Suomessa aikaerosta johtuen Oscar-gaala tulee tv:stä aina keskellä yötä, joten oli ihan mukava katsella lähetystä illalla pirteänä. // Mun pienet kädet on herättänyt täällä yllättävän paljon huomiota. Mutta myönnettävä on, onhan mun kädet super pienet. 


Wisconsinissa on viime viikkoina pakkanen paukkunut yli -20 asteessa, ja löydettiin Abbyn kanssa aivan valtava jääpuikko meidän katon reunalta. // Mitä olisikaan päivä ilman Gatoradea? :D


Tuntuu aivan uskomattomalta, että tammikuun puolella lähti tilaukseen valmistujaiskaapu sekä -lakki. Tänään sain järjestöltä sähköpostin, jossa kysyttiin koulujen päättymispäivää. Ei tunnu mitenkään realistiselta, että jo vajaan neljän kuukauden päästä mun pitäis suunnata takaisin Suomeen. Vaikka ikävä Suomea on kova, tulee täältä lähteminen olemaan todella vaikeaa. // Viimeiset äidin Suomesta lähettämät Fazerin suklaat. // Bath&Body Worksin minikokoiset käsidesit kuuluvat nykyään mun jokapäiväiseen laukun sisältöön. Hyvä tapa pitää kädet puhtaana ja kaiken lisäksi noi tuoksuu uskomattoman hyvälle.


Ennen snowball tansseja järjestettiin luokkien väliset winter carnival -kilpailut, jossa kukin luokka yritti kerätä mahdollisimman paljon pisteitä pelejä voittamalla. Itse osallistuin klassiseen tuolileikkiin sekä pallonkuljetuskilpailuun, joka osoittautuikin hankalammaksi kuin miltä se aluksi kuulosti. Ideana oli kuljettaa kolme palloa salin toiseen päähän parin kanssa ilman, että kummankaan kädet kosketti palloa tai että pallo putosi maahan. Kunnialla slevittiin loppuun asti, hyvä me. // Kouluruoka meidän koulussa on yksi alueen parhaimmista. Ei se Suomen ilmaiselle ja terveelliselle kouluruoalle vedä vertoja, mutta on se sen verran hyvää, ettei tarvitse joka päivä tehdä omaita eväitä kouluun mukaan.Ensimmäinen kerta amerikkalaisessa pubissa syömässä periamerikkalaista ruokaa hampurilaisia ja ranskalaisia. // Chinese Food // Perhepotretti vasemmalta oikealle Thor, Abby, Tyger, Mary Ann, Noah, minä ja Zander


Viime viikonloppuna juhlittiin Jerican 17-vuotissyntymäpäiviä. Juteltiin, pelattiin pelejä, syötiin taivaallista Oreo-täytekakkua, katsottiin elokuva ja vietettiin kiva tyttöjen sleepoverviikonloppu. Kuvissa Jerica, Ashley, Abby ja minä


Poikien koripalloa // Minä, Abby ja Ashley 


Neljän kuukauden koripallokausi päättyi tällä viikolla, kun hävitiin meidän viimeisin turnauspeli. Turnauspelejä kutsutaan nimellä  "March Madness" ja joukkueet tippuvat pelistä pois heti yhden häviön jälkeen. Koripallo osoittautui ihan kivaksi lajiksi ja sain matkan varrelta paljon hienoja kokemuksia ja muistoja joukkueen kanssa. Nyt voin kuitenkin ottaa vähän rennommin ja käyttää aikaani koulun lisäksi myös muuhun vapaa-aikaan.

6 kommenttia:

 1. Oletko seniori, kun saat osallistua valmistujaisiin?:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän koululla vaihtarit saa useinmiten osallistua valmistujaisiin luokasta huolimatta. Itse olen junior, mutta saan siis osallistua valmistujaisiin joka tapauksessa. :)

   Poista
 2. Haha onkoha tuo pieni katisyys joku skandinaviinen juttu ku meilla on taal just mulla ja toisella norjalaisella vaihtarilla ne koulun pienimmat kadet…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, on sitä kyllä tullut itsekin mietittyä, kun meidänkin high schoolissa tuntuu niin tytöillä kuin pojillakin olevan aivan valtavia käsiä. Voihan toki olla, että mun kädet vaan oikeasti on super pienet, mutta aika huvittavaa, etten ole ainoa joka tätä asiaa on pohtinut! :D

   Poista
 3. Hei Sinna! Tutustuin tässä flunssaisen oloni lohduksi viimeisimpiin päivityksiisi. Tulit mieleeni kun luin tämänvuotista Finlandiavoittajaa (Jussi Valtonen. He eivät tiedä mitä tekevät). Vaikka kirja kertoo aikuisten maailmasta, voisi se kiinnostaa Sinuakin - siinä nimittäin vertaillaan elämää Suomessa ja Jenkkilässä. Minulla on ollut tilaisuus myös toisenlaiseen vertailuun, palasin nimittäin torstaina Marokon kiertomatkalta. Maailmaan mahtuu monenlaista meininkiä... Nauti elämästä ja kevään odotuksesta t. gummitäti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Marjo! Itseänikin on nuha ja yskä viimeaikoina kiusannut, mutta nyt onneksi menossa jo parempaan suuntaan. Tuntuu, kuin koko osavaltio olisi viime viikkojen aikana sairastanut yhdessä, kun lähes jokainen vastaantulija tuntuu olevan kipeänä. Tuo Jussi Valtosen kirja kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta ja lukemisesta nauttivana täytyy pistää korvan taakse (tällä hetkellä työn alla klassikko The Great Gatsby). Toivottavasti nautit Marokon matkasta, olisi kiva joskus myöhemmin kuulla minkälaista se meininki siellä Marokossa oli ja ehkäpä nähdä kuvia matkaltasi. Hyvää kevään jatkoa sinne Suomeen, täällä Wisconsinissa talvi tuntuu jatkuvan ikuisuuden, kun pakkasasteita on vieläkin noin 10 ja lumikinokset sen kuin kasvaa. T: Kummitustyttö Sinna

   Poista