sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Thanksgiving & Black Friday

Olen kiitollinen upeasta mahdollisuudesta viettää vaihtovuoteni USA:ssa, Wisconsinissa. Olen kiitollinen katosta pääni päällä, ruoasta, lämmöstä, kauniista luonnosta ympärilläni. Olen kiitollinen kaikista uusista kokemuksista, joita olen saanut kokea kuluneen vuoden aikana. Olen saanut matkustella ympäri maailmaa, toteuttaa itseäni ja elää elämää, josta nautin täysin sydämin. Ennen kaikkea olen kiitollinen perheestäni ja ystävistäni, niin uusista kuin vanhoistakin. Vaihtovuosi ei olisi mitään ilman ihanaa host perhettä tai Suomi-perheen tukea. Uudet vaihtovuoden aikana saadut ystävät tekevät muistoista kultaakin kalliimpia ja kiitollisuus kasvaa entisestään, kun saa jutella jo vuosikausia parhaisiin ystäviin lukeutuvien kaverieden kanssa, joihin voi luottaa kaikkina elämän hetkinä. Olen kiitollinen siitä, että olen suomalainen ja saan kutsua Suomea kotimaakseni. Kiitos.


Thanksgiving on Amerikassa vietettävä juhlapyhä, jota vietettiin viime viikolla torstaina 27. marraskuuta. Thanksgiving on perinteisesti kuluneen vuoden maanviljelyn ja sadonkorjuun kiitosjuhla, mutta kiitollisuutta voi osoittaa mitä tahansa hyvää mieltä tuottavaa asiaa kohtaan. Yleensä jokainen valitsee yhden tai useamman asian, josta voi tänä vuonna olla kiitollinen, kuten perhe, ystävät, työ, ruoka tai minkä tahansa muun, itselle tärkeän jutun. 

Ennen vaihtovuotta Thanksgiving oli yksi niistä amerikkalaisista juhlapyhistä, jonka kokemista odotin innolla. Thnaksgiving break sujui rauhallisissa merkeissä suvun ja host perheen kesken grandman luona, joka asuu noin tunnin ajomatkan päässä Chicagosta. Ajomatka sujui leppoisasti radiosta joululauluja kuunnellen ja talvista maisemaa ikkunasta ihaillen. Thanksgiving on suomalaiselle vaihtarille ihan uusi juttu, joten en oikein tiennyt, mitä odottaa etukäteen. Thanksgiving osoittautuikin yhdeksi lempijuhlapyhikseni ja on kyllä harmi, ettei Suomeesa vietetä Thanksgivingiä. Sain syödä paljon hyvää ja itsetehtyä, perinteistä Thanksgivingiin liittyvää ruokaa, kuten täytettyä kalkkunaa, papulaatikkoa, sweet potatos, perunoita, karpaloita ja sämpylöitä. Sain viettää aikaa suvun ja perheen kanssa, eikä kenelläkään ollut kiire mihinkään, vaan sai rauhassa jutella, syödä ja nauttia yhdessä olosta. Oli ihana huomata, kuinka olin osa perhettä ja kuinka oikeasti nautin ajastani täällä Amerikassa. Jouluihmisenä rakastan myös sitä, että Amerikassa on tapana koristella talot heti Thanksgivingin jälkeen jouluvaloilla, joulukuusella sekä muilla jouluun liittyvillä tavaroilla.Sisters on the road!


Kaikki sisarukset pitkästä aikaa koolla, eturivissä vasemmalta oikealle Tyger, Abby sekä Zander ja takarivissä minä, Thor sekä Thorin tyttöystävä Sarah.

Thanksgivingiä seuraavana perjantaina sain kokea toisen amerikkalaisen perinteen, nimittäin Black Fridayn, joka nykyään aloitetaan jo Thanksgivingin iltana. Monet kaupat ja ostoskeskukset ovat auki läpi yön ja ihmiset juoksevat kaupoissa napatakseen vuoden parhaimmat tarjousket. Itse pääsin kokemaan Black Fridayn Walmartissa, mikä on tunnetusti yksi pahimmasta tai parhaimmasta päästä, miten kukin asian haluaa ajatella. Walmart oli jo torstai-iltana aivan täynnä ihmisiä, jotka tukkivat käytävät jonoilla ja valtavilla lasteilla ostoksia. Itse en mitään erikoista halunnut ostaa, mutta host siskon kanssa tuli seistyä pari tuntia jonossa iPod Touchin takia. Black Friday ei ollut niin hullu ostostapahtuma, mitä alunperin oletin, mutta siinä väenpaljoudessa ja edestakaisin ryntäileviä ihmisiä katsellessa tulin kyllä ajatelleeksi, että onneksi on online shopping keksitty. Mukaan Black Fridayn ostoksilta tarttui hyvien alennuksien ansiosta neule, uusi pyjama, tohvelit, puhelimen matka-akku ja muita pieniä ostoksia, joten aika hyvin sain itseni pidettyä kurissa. Kokonaisuudessaan Thanksgiving ja Black Friday olivat molemmat mahtavia kokemuksia, joista jäi hyviä muistoja pitkäksi aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti