perjantai 7. marraskuuta 2014

Dia de los Muertos

Dia de los Muertos eli Day of the Dead on lokakuun lopussa ja marraskuun alussa vietettävä monipäiväinen, lähinnä Meksikossa vietettävä, juhla. Juhlan tarkoituksena on kunnioittaa kuolleita läheisiä ja viettää päivä kaikkien rakkaiden kanssa, niin elävien kuin kuolleidenkin. Perhe vierailee kuolleiden läheistensä haudoilla jättäen jälkeensä lahjoja ja kukkasia. Koteihin rakennetaan alttareita, joihin kootaan kuvia, ruokaa, kukkia, kynttilöitä tai mitä tahansa kuolleelle henkilölle tärkeää. Juhlinta jatkuu päiväkausia ja monille tapahtuma on tärkeämpi kuin joulu. Juhla nähdään iloisena tapahtumana, jossa perhe kokoontuu yhteen syömään, juttelemaan, juhlimaan ja tanssimaan.

Lauantaina päästiin espanjakerhon retkelle Madisoniin, jossa vietettiin päivä Edgewoodin yliopiston alueella Day of the Dead -teeman ympärillä. Päivän aloitti taidenäyttely, jossa nähtiin lukuisia oppilaiden rakentamia alttareita Day of the Dead -teemaan liittyen sekä muita taideteoksia. Ennen dokumenttielokuvaa kyseisetä juhlapyhästä käytiin kierroksella collegen alueella ja muun muassa käveltiin samaisella kävelyreitillä järven rannalla, jolla kävelin host perheeni kanssa ensimmäisenä päivänäni Wisconsinissa. Käytiin myös syömässä meksikolaisessa ravintolassa, jossa sain maistaa ihan taivaallista alkoholitonta mansikka-limemargaritaa sekä kanaburritoa. Mahat täynnä jatkettiin päivää katsomalla yliopiston opiskelijoiden tekemä elokuva kuolleiden päivästä. Elokuvan aikana saatiin seurata meksikolaisen pienen kylän paikallisväestön juhlintaa ja sain paljon uutta tietoa kuolleiden päivästä. Esityksen jälkeen saatiin syödä vähän lisää meksikolaista ruokaa, katsella tanssiesityksiä ja kuunnella meksikolaista musiikkia. 

Vaikken edes opiskele espanjaa, olen kiitollinen, että pääsin mukaan retkelle, koska taas kerran oli super kiva päivä. Myös kiva viikonloppu on tiedossa, nimittäin huomenna otetaan vaihtariporukalla suunnaksi Mall of America ja Minneapolis!! Seuraavan kerran postausta sitten tuolta shoppailureissulta, nauttikaahan kaikki viikonlopusta, joka on muuten mun viimeinen vapaa viikonloppu ennen koriskauden alkua. 


Edgewood Collegen taidenäyttely


Luontopolku Edgewood Collegen alueella, Madisonissa

Abby ja minä Minä, Ashley ja mansikka-limemargaritat La Hacienda -nimisessä meksikolaisessa ravintolassa Meksikolaista live-musiikkia, meksikolaista ruokaa sekä tanssia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti