keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Advanced Biology field trip #2


Olen monta kertaa pohtinut vaihtavani yhden lukujärjestykseni vaikeimman aineen, Advanced Biologyn, johonkin helpompaan aineeseen, jossa minun ei tarvitsisi opiskella niin paljon uusia sanoja ja käyttää iltojani pänttäämiseen. Ja vaikka suurin osa amerikkalaisen lukion aineista on ollut tähän asti mulle tosi helppoja, Advanced Biology ja Human Anatomy ovat antaneet haastetta koulunkäyntiin. Biologian kasvitestit, joissa pitää tunnistaa kerralla noin 20 kasvia, antaa kasvin tieteellinen nimi, ekologia sekä käyttö ovat tuottaneet eniten vaikeuksia. Ensimmäisestä kasvitestistäni sainkin C:n, mikä vastaa Suomen kouluarvosanoissa 6 tasoa ja tuntui, etten mitenkään voi läpäistä seuraavia testejä, kun ensimmäinen ja helpoin testikin meni niin heikosti. Ensimmäisen fild tripin jälkeen kuitenkin ajatusmaailmani muuttui ja aloin ajatella, etten halua luopua Advanced Biologysta. Kaikki ne upeat maisemat ja super kiva päivä luokan kanssa! Viime viikolla meillä oli toinen kasvitentti, josta sainkin A:n ja olin yhtä hymyä koko loppupäivän kyseisen testin jälkeen. Kannatti panostaa ja yrittää, vaikkei se helppoa ollutkaan. Lopputuloksena oli hyvä arvosana testistä ja pääsin toisellekin field tripille, joka oli viime keskiviikkona, ja sain monta upeaa uutta kokemusta lisää. 

Toisen luokkaretkemme kohteena oli Devil’s Lake, Natural Bridge State Park ja Hemlock Draw Preserv. Retki kesti koko koulupäivän ja kävelimme koko päivän ajan metäsässä ja kauniilla luontopoluilla ihanassa syyssäässä. Aloitimme päivän Devil’s Laken upeissa maisemissa. Matka ylös kallion huipulle oli enemmän kuin raskas, mutta kyllä se monen tunnin kiipeäminen oli huipun näköalojen arvoista. Henkeäsalpaavan upeaa, kyllä luonto osaa olla uskomattoman kaunis. Jalat väsyneinä jatkoimme matkaa kohti Natural Bridge State Parkia ja suurinta Wisconsinissa sijaitsevaa luonnon muovaamaa kivisiltaa kohti. Hetken ihastelun jälkeen syötiin lounasta järven rannalla, jonka jälkeen kiirehdittiinkin päivän viimeistä kohdetta, Hemlock Draw Preserviä, kohti. Käveltiin syksyn keltaiseksi värjäämässä lehtimetsässä joen varrella, kuunneltiin joen virtaamista kivien välissä, kummareltiin kaatuneiden puiden ali sekä kiipeiltiin kalliolla ja kannoilla. Mitenkään turvallista ei tämänkään field tripin vaeltaminen ollut, kun hypittiin liukkailla kivillä ja kavuttiin todella jyrkkää rinnettä kohti korkeampia näköaloja. Tuli ihan seikkailijafiilis tuolla metsissä juostessa ja jälleen kerran oli upea luokkaretki hauskassa seurassa.


Devil's Lake

Vasemmalta oikealle: Keegan, Jose, Marka, minä, Allen, Abby, Ashley, Marcus, Sylvia, Ramsey, Mark ja Dillon 
Minä ja Abby

Minä, Ashley, Marka ja Abby


Ashley ja Abby


Natural Bridge State ParkHemlock Draw Preserv


Vasemmalta oikealle alhaalta ylös: Marka, minä, Mark, Marcus ja Ramsey; Keegan, Jose, Allen, Abby, Ashley, Sylvia ja Dillon


Abby, minä, Marka ja AshleyVasemmalta oikealle: Dillon, Keegan, Ramsey, Mark, minä, Ashley, Allen, Abby, Jose, Marka, Sylvia  ja Marcus2 kommenttia:

  1. Devil's Lake oli ehdottomasti yksi mun suosikki paikoista, missä pääsin käymään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Devil's Lake oli kyllä upea, varsinkin ne näköalat sieltä huipulta! Upea kokemus oli päästä käymään tuolla ja nähdä paikallisen luonnon kauneus :)

      Poista