sunnuntai 7. syyskuuta 2014

my room and home in America


Ensimmäiset kaksi viikkoa Wisconsinissa on nyt takana ja alan pikku hiljaa sopeutua host perheeni tapoihin ja uuteen kulttuuriin. Aluksi kaikki oli vaan niin erilaista verrattuna Suomeen ja sopeutuminen tuntui tosi haastavalta. Nyt kuitenkin koulu ja arki on alkanut ja mun uusi koti alkaa myös tuntua kodilta.

Host perheeni asuu käytännössä maaseudulla, 15 minuutin ajomatkan päässä koulusta ja 20 minuutin päässä Richland Centerin keskustasta. Talon ympärillä on paljon kumpuilevia peltoja, puita ja kaunista luontoa. Perheen piha on valtava ja sielt
ä löytyy paljon erilaisia kukkia, kasveja ja hyötykasveja, kuten tomaatteja, omenia ja sipuleita. Host perheeni tykkää paljon väreistä ja taiteista, joten talon siustus on aika persoonallinen. Suomessa mun huoneessa oli vaan neutraaleja värejä, kuten valkoista ja beigeä, joten mun kirkkaankeltaiset seinät omaavaan Amerikka-huoneeseen totuttelu vei hieman aikaa. Rakastan kuitenkin mun huoneen full sized -sänkyä, huoneen tilavuutta ja valoisuutta. Mulla on myös paljon kaappitilaa vaatteille, matkalaukuille ja muille tavaroille. Mun huone sijaitsee talon yläkerrassa, jossa oman huoneeni lisäksi on vain host siskoni huone, joten omaa rauhaa löytyy, jos sitä tarvitsee.

Host perheeseeni kuuluu host mom, dad, sisko Abby sekä kolme isoveljeä, jotka kaikki opiskelevat Madisonissa, eivätkä siis enää asu kotona. Perheelläni on myös kaksi kultaistanoutajaa, kissa, kanoja ja kultakala. Onneksi tykkään eläimistä, tosin täytyy myöntää, että pelkään perheen kissaa, joka aina ilmestyy yllättäen mun huoneeseen. :D Perheen kanssa oon tullut hyvin toimeen ja varsinkin mun host sisko on auttanut tosi paljon sopeutumisessa Amerikkaan. Toki host perheen erilaiset tavat tuntui aluksi oudoilta, mutta nyt olen jo aika lailla tottunut asumaan täällä. Ensimmäinen kouluviikkokin on nyt takana ja koulussa on kaikki mennyt yleisesti ottaen hyvin. Koulusta kirjoitan lisää myöhemmin ensi viikolla. Elossa siis ollaan ja elämä Amerikassa alkaa asettua aloilleen, tekemistä riittää ja olen nauttinut ajastani Wisconsinissa.
Huoneeni Amerikassa
Näkymä huoneeni ikkunasta6 kommenttia:

 1. Vautsi. Ihanan näköistä! Amerikassa maalaismaisemat on tosi "kodikkaan" näköisiä. Antaisin melkein mitä vaan, että voisin joskus Suomessakin asua edes vähän tuon kaltaisessa paikassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin rakastan näitä Wisconsinin maalaismaisemia, vaikka oonkin tottunut Suomessa asumaan kaupungissa. :)

   Poista
 2. Kivan näköstä! Maissipeltoja myös täälläkin päin Wisconsinia :D

  VastaaPoista
 3. Ihanan näkostä! <3 Sun sänky on iha sika iso.. Mut ihanan näköst oikeest :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi sänky on kyllä ihan mahtava!! Ja kiitos! :)

   Poista