keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Advanced Biology field trip


Viime keskiviikkona pääsin Advanced Biologyn ryhmän kanssa field tripille eli opintoretkelle ihastelemaan Wisconsinin kaunista luontoa. Lähdettiin heti aamusta kahdeksalta kohti Madisonia ja pääsinkin ensimmäistä kertaa amerikkalaisen koulubussin kyytiin. Matkalla Madisoniin pysähdyttiin preeria-alueella, josta löytyy alueen ainoat luonnonvaraisesti elävät kaktukset. Koska kyse oli biologian retkestä, keskityttiin siis kasveihin ja puulajeihin, luontoon ja eläimiin. Kaktuksien ihastelun jälkeen jatkettiin kohti arboretumia eli puulajipuistoa, josta löytyi upeita kukkia sekä eri puulajeja. 

Puolen päivän aikoihin käytiin syömässä lounas, pizzaa Rocky Rococossa ja jälkkäriksi concrete mixer -jäätelö Culver’s:sta suklaajätskillä, Oreoilla ja mansikoilla. Ja vaikka se pizza olikin hyvää, oli se samaan aikaan yksi epäterveellisimmistä aterioista, mitä oon koskaan syöny. Pannupizza kunnon kerroksella juustoa, leipätikkuja ja melkein litra limsaa sekä kunnon annos jäätelöä, kunnon amerikkalainen lounas. Vatsat täynnä mentiin päivän päätteeksi Ferry Bluffin luonnonmukaiselle alueelle, jossa luonto oli jotain aivan upeaa! 

Kiivettiin jyrkkärinteisen kukkulan huipulle, josta näki kaukana siintävän kaupungin, jykevää kalliota, auringonpaisteesta kiiltävää vettä ja vihreänä hohtavaa metsää. Tuli ihan Suomen järvimaisemat mieleen tuolla kallion reunalla seisoskellessa. Matka tuolta kallion huipulta ei sitten ollutkaan ihan niin piece of cake kuin ylöspääsy. Mentiin alas keskeltä metsää, ilman kunnollista polkua. Suurin osa reitistä meni kallion reunalla, huterilla ja super kapeilla hiekkapoluilla, alla kymmenien metrien pudotus kielekkeeltä alas. Tuli kyllä ihan selviytyjäfiilis, kun selvisin elossa tuolta kukkulalta alas, kun ei mikään turvallisin mahdollinen reitti ollut kyseessä. Opettavainen mutta rento ja hauska päivä kivojen ihmisten kanssa, lähtisin kyllä uudestaan milloin tahansa!
Minä ja Marka


Abby ja Ashley


Wisconsin River


Class of Advanced Biology from left to right: Marcus, Ashley, Marka, Jose, minä, Keegan, Mark, Allen, Ramsey, Abby, Dillon ja Sylvia


Arboretum eli puulajipuisto Madisonissa


Ferry Bluff State Natural Area
Minä ja host siskoni Abby
We foreigners, minä ja koulumme toinen vaihtari, meksikolainen Jose.


Ashley, Abby ja minäEi kommentteja:

Lähetä kommentti