keskiviikko 6. elokuuta 2014

two weeks to go

Kaksi viikkoa, 14 päivää, 336 tuntia... Päivälaskurin lukema on vaihtunut yli 200 päivästä jo 14 ja nyt alkaa jo hieman jännittää omakin lähtö. Pari viikkoa ei tunnu yhtään realistiselta. Mihin kaikki aika on kadonnut? Koko kesäloma on mennyt niin nopeasti ja päivät vain kuluvat, vaikkei mitään tekisikään. En voi uskoa, että 14 päivän päästä seison Helsinki-Vantaan lentoasemalla laukut pakattuina, valmiina kohtaamaan New Yorkin ja vaihtovuoden Yhdysvalloissa. Pakkaamiselle en ole uhrannut vielä ajatustakaan ja voin jo nyt sanoa, että matkalaukun painorajoituksen kanssa tulee olemaan ongelmia. Pelkät hostien tuliaiset suklaineen ja muumimukeineen painavat jo lähemmäs viisi kiloa, joten 23 kiloa tulevat täyttymään hujauksessa. Toisaalta tuntuu, etten varsinkaan vaatteista mitään vanhoja haluaisi edes ottaa mukaan, mutta oma budjetti ei oikein anna periksi koko vaatevaraston uusimista. Vähän myös pelottaa, että unohdan jotain tärkeää, kuten joitakin tärkeitä matkustusasiakirjoja, kameran laturin yms. En kuitenkaan stressaa sen enempää pakkailuista, koska kun sen aika koittaa joskus viikon päästä, saan laukut varmasti pakattua.


Tällä hetkellä lähtö tuntuu siis hieman epärealistiselta, koska se on niin lähellä. Olen päässyt negatiivisista vaihtariajatuksistani eroon ja alan toden teolla olla innoissani lähdöstä. Varsinkin kun hyvä ystäväni Ella on jo Tennesseessä viettelemässä omaa vaihtarielämäänsä, ei Suomi-elämä tunnu enää niin kiinnostavalta. To Do -lista on kokonaan hoidettu tärkeimpien asioiden kohdalta ja tuntuu siltä, että aika sittenkin riittää kaiken tekemiseen ja lähtöni tapahtuu juuri oikeana päivänä. Sain myös tänään tietää, että host perheeni on juuri ottanut uuden koiranpennun, kultaisennoutajan, ja onhan se vaan niin suloinen. Hosteillani on siis ennestään jo kissa ja toinen kultainennoutaja, mutta eläimistä pitävänä ihmisenä yksi koira lisää on vain kiva asia. Tänään postissa odotti myös iloinen yllätys, nimittäin netistä tilaamani USA:n lippu saapui. Toimituksessa kesti vain kaksi päivää ja lipun hinta toimitettuna oli 8€. Lippu on tismalleen samanlainen (koko, ripustusosa) kuin aikaisemmin Helsingin tuomiokirkon edestä ostamani Suomen lippu eli hyvä ostos siis! (USA:n lipun voit tilata tästä.)

Fiilikset siis ovat positiiviset ja iloiset, mahanpohjassa kutkuttaa ajatus lähdöstä ja ajatus tulevan host perheen näkemisestä, New Yorkista ja kaikesta uudesta ja ihanasta saa hymyn korviin asti! 

4 kommenttia:

 1. Kun kävit viisumissa niin pitikö siitä maksaa erikseen ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisumi maksoi kokonaisuudessaan noin 250€, eikä se sisälly Exploriuksella ohjelmahintaan eli se piti maksaa erikseen. Haastattelu pidettiin Helsingissä USA:n suurlähetystössä, jonne matkat ja mahdollinen yöpyminen Helsingissä piti maksaa itse erikseen. Tuohon 250 euroon sisältyi Exploriuksella kaikki muut viisumiin liittyvät kulut, kuten SEVIS-maksu, haastattelu, viisumi ja viisumin toimitus kotiin.

   Poista
 2. Oliko turvallista ostaa tuolta nettikaupasta ja oliko luotettava? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli turvallista ja on kyllä luotettava! Suomalainen nettikauppa ja tilaus saapui parissa päivässä omaan postilaatikkoon, joten suosittelen :)

   Poista