sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

less than 50 days to the departure

Päivälaskurin lukema näyttää jo alle 50 päivää ja lähtö lähestyy uskomattoman nopeasti. Tuntuu, kuin koko kesälomakin olisi alkanut vasta pari päivää sitten. Lähtö sekä pelottaa ja jännittää, mutta samaan aikaan en voisi olla enemmän innoissani tai onnellisempi. Tähän postaukseen olen kerännyt eri asioita Suomesta, joita tulen vaihdon aikana todennäköisesti kaipaamaan. Asioita löytyisi varmasti enemmänkin, mutta tässä nyt nämä itselleni tärkeimmät. :)

1. Perhe ja ystävät

Varmasti yksi vaihtovuoden vaikeimmista hetkistä tulee olemaan perheen ja ystävien hyvästeleminen kokonaiseksi 10 kuukaudeksi. Onneksi on olemassa netti, kännykät, videopuhelut ym., jotka helpottavat ikävää.

2.  Home sweet home

Oma koti. Oma huone. Olen pienestä asti asunut nykyisessä kodissamme ja rakastan tämänhetkistä huonettani. Toki saan vaihdon ajaksi oman huoneen ja pääsen asumaan amerikkalaiseen kotiin, mutta totta kai Suomi-kotia tulee ikävä.


Aliisa, Ella, Emmi, Rose ja minä

3. Ruoka

Ruisleipä, rasvaton maito, karjalanpiirakat, kaurapuuro, pulla, irtokarkit, Jenkki-purkka, salmiakki ja Fazerin suklaa unohtamatta taivaallisia jouluruokia, kuten lanttu-, peruna- ja porkkanalaatikkoa, joulukinkkua, joulutorttuja... Suomalaisesta ruokakulttuurista löytyy paljon asioita, joita tulen vaihtovuoteni aikana kaipaamaan paljonkin. Ruoan tervellisyys ja ilmainen kouluruoka vaihtuvat Amerikassa omiin eväisiin ja mahdollisesti hyvinkin epäterveelliseen ruokaan, tosin paljon on itsestä kiinni, mitä sieltä kaupan hyllyltä omaan ostoskoriin valitsee. Jokapäiväisestä ruisleivän syönnistä luopuminen sekä karkkia rakastavana ihmisenä Fazerin suklaiden ja salmiakin hyvästeleminen tuo kuitenkin ihan hyvää vaihtelua jämähtäneisiin ruokatotumuksiini.

4. Juhlapyhät

Yhdistän mielessäni juhlapyhät ajan viettämiseen perheen ja suvun kanssa, joten yhdet vaihtovuoteni vaikeimmista hetkistä tulevat varmasti olemaan juhlapyhiä. Joulu, uusivuosi, juhannus sekä äitien- ja isänpäivä ovat olleet aina mieleisiä juhlia minulle, varsinkin joulu on erityisen lähellä sydäntäni. 5. Kulttuuri ja suomalainen luonne 

Suomalaiseen kulttuurin ja suomalaisten ihmisten luonteeseen kuuluu tietty ujous, oma rauha, hiljaisuus ja sulkeutuneisuus. Suomessa nuoria kohdellaan jo kuin aikuisia, toisin kuin USA:ssa, jossa lukiolaisia pidetään vielä täysin lapsina. Pidän itse siitä, ettei aina tarvitse olla puolitutuille juttelemassa pientä small talkia eikä aina tarvitse kulkea kadulla hymy korvissa. Onneksi on vielä kesä aikaa harjoitella sitä kuuluisaa jenkkihymyä ja keskustelun ylläpitämistä muidenkin kuin niiden läheisempien ystävien kanssa.

6. Eurot

Euroilla maksaminen on tuttua ja turvallista, kun taas USA:n dollareiden käyttöön tottuminen vie varmasti aikaa. Euroja ei kuitenkaan liiemmin tule ikävä, sillä odotan jo innolla Amerikan halpoja hintoja!7. Luonto

Vaikkei Wisconsinin luonto paljoa eroa suomalaisesta luonnosta, on Suomen metsissä ja järvissä aivan oma viehätyksensä. 

8. Suomen kieli

Odotan innolla englannin puhumista ja olen jo pienestä pitäen ajatellut, että englannin puhuminen koko ajan olisi vaan niin siistiä. Vaihtovuoden aikana tulee kuitenkin todennäköisesti hetkiä, jolloin ei jaksaisi miettiä, miten sanon tämän englanniksi. Onneksi host perheeni on asunut vuoden Suomessa muutama vuosi sitten ja host siskoni odottaa jo innolla suomen puhumista kanssani, joten ei se suomi ihan heti pääse unohtumaan.2 kommenttia:

 1. Oi ihana blogi, jään seurailemaan!
  Ite oon lähössä vuodeksi Taiwanin pääkaupunkiin Taipeihin. Käy toki kurkkaamassa ;)
  http://sweetsouryear.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja vau, kuulostaa ihanan eksoottiselta kohdemaalta! Käyn kurkkaamssa :)

   Poista