perjantai 18. huhtikuuta 2014

Edmonton, Canada 2/2


Keskiviikkona osallistuttiin kuorotunnille ja oli tosi kiva nähdä, että miten se kuoro, missä Suomessa laulan, eroo kanadalaisen high schoolin kuorosta. Tän oppitunnin jälkeen osallistuttiin Kanadan alkuperäisväestön smudging-rituaaliin. Rituaalissa siis ikään kuin pestiin itsensä savulla ja tämän uskotaan puhdistavan sielua ja sydäntä. Toi oli kyllä kokemuksena jotenkin niin pysäyttävä. Rituaalin jälkeen mentiin kattomaan koulun kasvihuonetta, puutarhaa ja kaloja. Tuolla Jasper Place lukiossa oppilaat ja opettajat oli tehny koulun katolle kasvihuoneen, jossa kasvatettiin kaikenlaisia hyötykasveja, kukkia yms. ja koulun pihalla oli puutarha, jossa kasvo erilaisia hedelmäpuita, marjapensaita jne. Koululla oli myös oma kalojenkasvattamisakvaario, jossa koulun oppilaat oli siis kasvattanu kaloja. Mun mielestä oli tosi hienoo nähä, mitä kaikkee erilaista kouluissa vois tehä ja miten luontoo vois käyttää paljon monipuolisemmin hyväks opiskelussa. Loppu koulupäivä tehtiin meiän FinAl-projektia, eli tehtiin esitelmää kysymyksen "What makes a great school for all?" pohjalta.  Lounaan jälkeen lähettiin Edmontonin downtowniin, jossa oli lähinnä kaikkia ihania pikkuputiikkeja ja kahviloita. Tuolta keskustasta matka jatkui Edmontonin ranskankieliselle alueelle, jossa oli tarkotus mennä ranskalaiseen ravintolaan. Tää ravintola oli kuitenkin kiinni, joten jouduttiin tyytyyn aasilaista ruokaa tekevään Bul Go Gi House -ravintolaan, joka oli aivan kamala. Ootin mun ruokaa noin kaksi tuntia ja kun vihdosta viimein sain mun annoksen, kaikki muut oli jo syöny, enkä yhtään tykänny siitä ruoasta. Kaikissa niissä annoksissa oli se sama mauste, josta kukaan ei tykänny. Noh, nälkäsinä ja turhaantuneina lähettiin sitten Alexin luo viettään toista elokuvailtaa ja päädyttiinkin kattoon Paranormal Activity 4 (The Marked Ones). Säikähdin tosi monta kertaa ja mun ikänen Alexin pikkuveli, Andrew, kyseli koko ajan, että oonko ok. Alexkin tais pariin otteeseen kysästä, haha:D Mutta siis tää osa oli mun mielestä parempi kun se kolmas, ja tässä oli vielä aika yllättävä loppukin. Jälleen oltiin kotona Codyn luona tosi myöhään ja yöunet jäi tosi lyhyiks. 


Downtown of EdmontonTorstai: Torstaina tehtiin koulussa koko päivä FinAl-projektia ja maistoin ekaa kertaa Tim Hortonsia. Tykkäsin kyllä tosi paljon Tim Hortonsin suklaalattesta, nam.:) Toi kahvi oli vielä paljo halvempaa kun Starbucksissa, joten Starbucks sai ainakin mun silmissä hyvän kilpailijan. Koulupäivän jälkeen käytiin pikasesti kotona ja Codyn äiti laitto meille pizzaa. Juteltiin kans kaikesta tulevaisuuteen, opiskeluun, matkusteluun ja sen elämään liittyvistä asioista. Oli kyllä kiva saada tutustua vähän paremmin Codyn äitiin. Nopeen kotona käymisen jälkeen lähettiinkin NHL peliin Edmonton Oilers vastaan Los Angeles Kings. Tunnelma siellä hallissa oli jotain niin uskomatonta ja se oli jotain niin eri luokkaa kun Suomen jäkispelit. Porukkaa oli noin 20 000 ja ne liput sinne peliin makso alkaen 100 Kanadan dollaria eli ei siis mitään halpaa lystiä. Meidän harmiks Edmonton Oilers hävis ton pelin 3-0, eikä joukkueen suomalainen pelaja Jesse Joensuu päässy pelaan. Onneks meillä oli hauskaa katsomossa.:) Pelistä suunnattiinkin suoraan tyttö Alexin (toinen Codyn kaveri) luo, jossa meillä oli ihan mahtava illanvietto pienellä porukalla. Olis ollu kans mahdollisuus mennä poreammeeseen, joka oli ulkona (hot tub), mutta mulla ei ollu uikkareita, joten tyydyin sitten jalkojen kastamiseen. 

NHL-peli Edmonton Oilers vastaan LA Kings


Wendy ja minäMinä ja Wendy


Perjantai: Perjantaina tehtiin koulussa koko aamupäivä meidän projektia ja iltapäivällä mentiin käymään kahvilassa Edmontonin keskustassa. Sieltä sitten suunnattiin kaupungintalolle (legislature). Toi kaupungintalo oli niin kaunis rakennus ja yks työkseen suullista runoutta tekevä mies tuli kertoon meille tosi mielenkiintosia juttuja omasta äänestä, vaikuttamisesta ja tulevaisuudesta. "Koskaan ei sais tehä asioita sen takia, koska muutkin tekee. Pitää tietää, miksi jotain tekee, jotta voi vaikuttaa asioihin ja olla oma ittensä." Illalla päästiin käymään nuorten taiteilijoiden töitä esittelevään taidenäyttelyyn nimeltä Tabula Rasa, jossa myös yks Codyn veistos oli esillä. Kaikki sen taidenäyttelyn työt oli hienoja, jotenkin tosi luovia ja täytyy vaan sanoo, että ihmiset on lahjakkaita. Codyn veistos oli mun mielestä tosi hienosti tehty ja tykkäsin varsinkin tarinasta,  mikä sen veistoksen takana oli. Yhdeksän aikoihin mentiin vielä Codyn kaverin, Macin, 18-vuotis synttäreille. Oli taas ihan superkiva ilta, vaikka tunsin vaan muutaman niistä ihmisistä, joita siellä oli. Tanssittiin, kuunneltiin musiikkia ja pidettiin hauskaa.
Minä, Karoliina, Anniina, Janita, Wendy ja Markus

Legislature eli kaupungintaloTaidenäyttely Tabula Rasa
Codyn tekemä veistos Tabula Rasa -taidenäyttelyssä

Wendy, Mikaela, Nea, minä ja edessä Edosa

Lauantai: Lauantaina oli meidän vika päivä Edmontonissa. Aamulla aikasin mentiin kattoon Codyn soutukisoja, jotka pidettiin siis sisällä sellasten soutukuntolaitteiden avulla. Oli kyllä mielenkiintosta päästä seuraileen Codyn harjotuksia ja kisaa, en edes tienny, että tollasia soutukisoja järjestetään. Cody vielä kaiken lisäks voitti sen kisan, joten oli taas kivaa. Tuolla kisoissa tavattiin kanssa yks nainen, jonka tyttö osallistu yhteen soutukisaan ja se oli vaan niin ihana. Se jutteli mulle ja Wendylle kaikkee ja anto meille keksejä ja karkkia. Ihmiset oli Kanadassa vaan niin paljon ystävällisempiä ja sitä kyllä jään kaipaan tosi paljon. Tuolta soutukisoista mentiin sitten West Edmonton Mall:iin koko päiväks ja tuli ostettua paljon vaatteita, ruokaa ja kaikkee mahollista monella sadalla Kanadan dollarilla. Maistoin ekaa kertaa Booster Juice -juomaa ja oli vaan niin taivaallista. Smoothien ja jäähilejuoman yhdistelmä, jossa oli mangoo, mansikkaa, muita marjoja...<3 Illalla mentiin syömään isolla porukalla yhteen ostoskeskuksen ravintoloista (Earls), jossa söin hampurilaisen, joka oli niiin hyvää. Harmi vaan, että jaksoin syödä tosta annoksesta ehkä puolet, kun se oli taas ihan valtava. Illalliselta mentiin elokuviin kattoon Divergent eli Outolintu Codyn, Anan (Codyn kaveri) ja Wendyn kanssa. Tykkäsin niin paljo tosta leffasta ja ostinkin sitten lentokentältä Calgarystä pois lähettäessä sen kirjan itelleni. Elokuvalippu makso sen vähän päälle 13 Kanadan dollaria ja se elokuvasali vastas aika lailla Tampereen Plevnan isointa salia. Ainoo ero Suomen elokuviin oli se, ettei paikkoja saanu ite valita, vaan kaikki vaan käveli sinne saliin ja istu sille paikalle, jolle halusi. Elokuvan jälkeen mentiin vielä ikään kuin Edmonton-läksiäisiin tyttö Alexin luo ja yöllä sitten pakattiin Wendyn kanssa laukut Kalliovuorille lähtöö varten ja päästiin nukkuun joskus vähän ennen kolmea. Edmonton oli kaupunkina täynnä tekemistä, ystävällisiä ja ihania ihmisiä ja jään kyllä kaipaamaan sitä tunnelmaa, joka siellä oli! 

Codyn soutukisatFrozen yoghurt mansikoilla, ananaksella, vadelmilla, karhunvatukoilla ja nutellalla, ai että kun oli hyvää!!


 Cody, minä ja Wendy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti