maanantai 28. huhtikuuta 2014

departure preparation dayViime lauantaina järjestettiin Tampereella Exploriuksen viimeinen valmennus ennen lähtöä. Muistan vielä, kun syksyllä jännitin ensimmäistä Get Ready -tilaisuutta ja kevään lähtövalmennus oli "sitten joskus". Nyt puissa on jo vaaleenvihree lehtihuntu, lämpötilat on yli 15-asteessa, lähtöön on enää 120 päivää ja lähtövalmennuskin on jo takana päin! Ja nyt mun pitäis käytännössä olla valmis lätemään vuodeksi ulkomaille vieraaseen maahan, vieraaseen perheeseen, uuteen ympäristöön ja uuteen kulttuuriin. Tällä hetkellä mun innostuksen taso on jotain ihan uskomatonta, enkä malttais oottaa sitä hetkee, kun astun Helsinki-Vantaan lentokentällä lentokoneeseen, joka lennättää mut vuodeks pois kohti uutta ja tuntematonta. Totta kai mua jännittää ja pelottaa, enkä oo vielä ihan kokonaan edes sisäistäny sitä, että minä lähden USA:an vaihtoon. Varsinkin toi Kanadan matka vaan lisäs mun innostusta ja sekin, että mun host siskon pari kaveria pyysi mut jo Facebookissa kaveriks, saa mut tunteen itteni tervetulleeks.
     Lähtövalmennus tiivisti kaikki aikasemmissa Get Ready -tilaisuuksissa tulleet infot yhteen ja kiteytti hyvin vaihto-oppilaan velvollisuudet, oikeudet, muistettavat asiat ja muut vaihtovuoteen liittyvät seikat. Tilaisuus kesti noin neljä tuntia ja sen aikana käytiin kaikki asiat läpi viisuminhankinnasta, raha-asioista ja vakuutuksista kulttuurisokkiin ja koti-ikävään. Aika paljon tiesin jo etukäteen, mutta varsinkin noista "virallisista asioista", niin kuin viisuminhankinnasta, sain paljon lisätietoo. Exploriuksen vaihto-oppilaille on järjestetty kolme haastatteluaikaa Helsingin konsulaatissa viisuminhankintaa varten, jossa mäkin sitten kesän aikana tuun käymään. Kaikkia vaihtareita kehotettiin myös hankkimaan vanhempien luottokorttiin rinnkkaiskortti ja varautumaan kulttuurisokkiin, joka kaikille vaihtareille tulee jossain vaiheessa vaihtovuotta. Valmennuksen paras osa oli se, kun huomasin meille annetusta kirjekuoresta löytyvän myös meidän New Yorkin Soft Landing Campin ohjelma! Ja löytyihän sieltä kuoresta tietoa lennoista ja lähtöpäivistäkin.:)
     Alla olevista kuvista näkyy aika hyvin meidän leiriohjelma. Koko päivä shoppailua, sightseeing ympäri New Yorkia ja päivä Six Flags -huvipuistossa!! Oon vaan niin innoissani! Noista meidän saamista papereista löyty myös siis lähtöpäiviä, joista sitten rajasin mun koulujenalkuajankohdan (9.2.) perusteella mun mahdolliset lähtöpäivät. Kaiken kaikkiaan toi lähtövalmennus oli ihan täyttä asiaa ja aika väsyttävä, mutta kyllä mulla ainakin tarttu mukaan paljon hyödyllistä tietoo. Tästä postauksesta tuli nyt vähän tällanen fiilistelypostaus, mutta on vaan niin ihanaa, kun kesä tulee ja koulut loppuu (johon ei oo enää kun kuukausi!!) ja lähtöpäiväkin lähestyy uhkaavaa vauhtia. 

Mites muut vaihtarit, millä mielin tällä hetkellä ootte lähdössä maailmalle? :)


3 kommenttia:

  1. Voi että kun ootan meidän UPilaisten valmennustiaisuutta! Se on vasta toukokuun loppupuolella... Mullon tosi samoja fiiliksiä; En millään malttais odottaa lähtöä, mut yritän kuitenki nauttia kesälomasta täysillä... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin täytyy vaan yrittää keskittyä elämään täällä Suomessa vielä muutama kuukausi! Ja kiva kuulla muidenkin vaihtareitten fiiliksistä:-)

      Poista