perjantai 28. helmikuuta 2014

winter holiday in Ruka 1/2

Viime viikon perjantaina mulla alko hiihtoloma ja me suunnattiin perheen kanssa pohjoseen Kuusamoon, Rukalle. Ajomatka kesti sellaset 9 tuntia per suunta, joten kyl sitä on tullu ihan tarpeeks tälle lomalle istuttua autossa. Totta kai kun lähtee noinkin kauas pohjoseen oottaa aina sitä lunta ja kunnon pakkasia, mut tänä vuonna talvi on ollu pohjosessakin tavallista lauhempi ja nytkin lämpötilat oli siinä nollan paikkeilla koko loman ajan ja ois sitä lunta voinu olla enemmänki. 
     Onneks Rukan rinteet oli mun mielestä hyvässä kunnossa ja kaikki 34 rinnettä oli auki. Yövyttiin noin 20 minuutin matkan päästä rinteistä, Holiday Clubin Kuusamon Tropiikin villaksessa eli sellasessa yhessä kerroksessa olevassa paritalossa. Oli kyl hieno asunto, ei valittamista! :) Ja toi 20min matka rinteillekään ei tuntunu enää miltään ton järkyttävän pitkän tulomatkan ansiosta. 
     Vietettiin tuolla Rukalla siis yhteensä noin neljä päivää ja oli kyllä ihanaa päästä lasketteleen! Lasketeltiin mun pikkusiskon ja iskän kaa kolmena päivänä ja mun mielestä Rukalla on kyl kivoja ja kaikentasosille laskijoille sopivia rinteitä. Kannatti siis matkustaa vähän pidempi matka hyvien rinteiden takia. 
     Kuvia kerty taas tosi paljon ja suurin osa on otettu kännykällä, kun en mun järkkäriä uskaltanu ottaa rinteeseen mukaan, joten toivottavasti laatu ei oo hirveen huono. Huomenna (tai taitaakin olla jo tänään:D) olis jälleen aikanen herätys ja junamatka kohti Helsinkiä eessä, joten tämä väsynyt hiihtolomalainen menee nyt nukkumaan ja antaa kuvien puhua puolestaan.(: 


Löydettiin ihan rinteiden vierestä tosi kiva ravintola, jossa oli tarjolla erilaisia fondue- ja raclette-annoksia. Me kokeiltiin raclettea ja oli kyl hauskaa ja hyvää.:) Raclettella tarkotetaan siis ruoansyöntitapaa, jossa erilaisia kasviksia, juustoo ja lihanpaloja grillataan tollasella pöytägrillillä. Tyyli on vapaa ja erilaisia yhdistelmiä on ihan loputtomasti. Oli kyl kiva käydä vähän erikoisemmassa ravintolassa ihan perus ravintolan sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti