lauantai 1. helmikuuta 2014

ELTiS-language test

Viime keskiviikkona oli siis ELTiS-kielitesti (english language test for international students), joka pidettiin Tampereella Tammerkosken lukiolla. Toi kielitesti on pakollinen kaikille USA-vaihtareille (tai joku muu vastaava kielikoe) ja myös osalle muihin maihin lähtevistä. Koe sattui olemaan juuri keskellä koeviikkoa, joten en valmistautunut kokeeseen ollenkaan (ei siihen kyllä oikeen vois valmistautuakaan :D). Koe alkoi viideltä ja aikaa sille oli varrattu noin kaks tuntia, mutta kaikki oli saanu sen tehtyä jo puolessatoista tunnissa, nopeimmat lähti jo reilun puolen tunnin jälkeen.


     Kokeessa oli kaksi osuutta: kuullun- ja luetunymmärtäminen. Koe vastasi aika lailla esimerkkikoetta, jonka kaikki saa sähköpostiinsa ennen koepäivää. Kokeessa oli melko paljon tosi vaikeita sanoja, mutta kyllä mä mielestäni ihan hyvin selvisin. Se oli myös yleisesti haastavampi, mitä osasin odottaa. Nyt täytyy vaan sormet ristissä toivoo, et pääsin läpi. Ja jos jollain nyt on tää koe vielä eessä, niin ei hätää, kyllä mä uskon, että suurin osa sen läpäsee ekalla kerralla, toivottavsti mäkin.(:
     Toi itse kokeen teko osottautukin olemaan se helpoin tehtävä, nimittäin sen kokeen pitopaikan eli Tammerkosken lukion löytäminen oli paaljon haastavampaa. Etittiin mun kaverin kanssa sitä noin 45 minuuttia. Ja ei, en liiottele. :D Loppujen lopuks rautatieaseman turisti-infopisteestä osattiin neuvoo, et missä toi lukio sijaitsee. Myöhästyttiin siitä kokeesta noin 10 minuuttia, mut saatiin onneks tehä se alkuosan kuuntelu muitten tehtyä se koe. Noh, kokemus sinänsä sekin oli. Harmi vaan, ettei mulle oo suotu hyvää suuntavaistoo tai kartanlukutaitoo – siitä vois olla paljonkin hyötyä vaihtarina. :)


Entäs miten teillä muilla on kielikokeet menny? Millä fiiliksillä oottelette tulosta? Vai ootteko jo saanu tiedon, että pääsittekö läpi? 
Onko joillakin kielikoe vasta tulossa? Jännittääkö? 

     Ja oon nyt niin onnellinen, kun koeviikko on vihdosta viimein ohi ja voin viettää vähän rennomman viikonlopun. Tsemppiä vaan niille, joilla koeviikko vielä jatkuu ens viikolla! Täytyy nyt ottaa kaikki irti tästä viikonlopusta, nimittäin ens jakso tulee oleen kaikkee muuta kun helppo: kaks eri pitkän matikan kurssia, fysiikka, kemia ja biologia sekä kaiken kukkuraks vielä äikän ja ruotsin kurssit. Tiedän, toi on ihan hullu lukkari, mutta yritän pysyä positiivisena ja asenteella you can do it! Hyvää helmikuuta kaikille!! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti