lauantai 11. tammikuuta 2014

about 200 days to the departure

Nyt on tullut se aika, kun lähtööni USA:an on noin 200 päivää!! Lähtökuukauteni on siis elokuu 2014, mutta tarkan lähtöpäivämäärän saan tietää vasta kun saan perhetiedot. Ja ne saattavat tulla vasta kesällä, mutta yritän pysyä positiivisena ja toivon, että ne tulevat jo joskus tässä keväällä. Innostukseni tasosta kertoo aika paljon se, että näin tässä viime viikolla unta siitä, että sain perhetietoni jo nyt. :D Viime päivinä ei ole mitään erikoista tapahtunut, ihan tavallista koulunkäyntiä vaan, joten ajattelin nyt kirjoittaa postauksen siitä, mitä eniten odotan vaihtovuodelta ja mikä jännittää/pelottaa eniten.


Laita tästä taustalle fiilistelymusiikkia soimaan;)
                                        
I'm looking forward to...

1. Lentomatka ja pakkaaminen

Rakastan pakkaamista! On ihanaa saada laittaa kaikki tavarat järjestykseen ja pieneen tilaan. :) Vaikka lentomatka Amerikkaan on varmasti myös raskas, luulen, että olen innoissani, kun lentokone nousee ilmaan. Edessä on kokonaan uudet asiat ja vuosi täysin uudessa ympäristössä.2. Isäntäperheen saaminen ja uudet kaverit

Toivon, että saa ihanan ja välittävän isäntäperheen ja paljon uusia kavereita, myös niitä läheisempiä ystäviä, joiden kanssa voi jakaa kaikki ilot ja surut. 


Muki, jonka oon saanu lahjaks mun tosi läheiseltä ystävältä.<3

3. Ensimmäinen koulupäivä USA:ssa

Mietin, miltä mahtaa tuntua, kun astun ensimmäistä kertaa uuteen kouluun, jossa en tunne ketään. Iskeekö epätoivo vai olenko kenties positiivisella mielellä. Haluan kokea sen high school spiritin, opiskella uusia aineita high schoolissa ja osallistua koulun järjestämiin vapaa-ajan aktiviteetteihin.


Valkeakosken Tietotien lukio


4. Ruoka

Ruokakulttuuri Yhdysvalloissa on täysin erilainen kuin Suomessa. Kun täällä intoillaan uusista terveystrendeistä ja syödään ruisleipää, USA:ssa ihmiset syövät usein ulkona ja mutustavat lähes pullaksi luokiteltavaa vaaleaa leipää. Uskon silti, että tulen rakastumaan moniin ruokiin ja ravintoloihin/kahviloihin.5. Shoppailu

American Apparel, American Eagle, Abercrombie&Fitch, Hollister, Forever21... Rakastan shoppailua ja uusia, kauniita vaatteita. Ja alennusmyynnit!!<3 En tule selviämään niiden kaikkien ostoksien kanssa sieltä takaisin Suomeen!:D
6. Uusi kulttuuri ja uudet tavat

Haluan tutustua USA:an erilaiseen kulttuuriin, totutella asumaan maassa, jossa on vähän enemmän kuin se viisi miljoonaa asukasta ja oppia elämään amerikkalaista arkea. Kulttuurishokin tulen jossain vaiheessa varmaankin kokemaan, mutten onneksi jännitä sitä. :)7. Englannin puhuminen

Jotenkin mun mielestä englanniksi kaikki kuulostaa aina paremmalta, enkä malta odottaa, että saan puhua englantia! Haluan oppia uusia sanontoja, sanastoa ja saada luontevuutta puhumiseen. 

I have doubts about...

1. Pakkaamisen onnistuminen

Miten on mahdollista saada ahdettua kaikki tavarat, joita tulen vuoden aikana tarvitsemaan (eli käytännössä koko huoneeni), yhteen matkalaukkuun? Mun pakkaustekniikalla se ei varmasti olekaan mahdollista, joten mun on pakko oppia karsimaan tavaraa ja luottaa siihen, että kyllä mä pärjään vähemmälläkin. Nyt saatan ottaa yli neljäkin kassillista tavaraa mukaan vain yhtä yökyläreissua varten ja silti onnistun aina unohtamaan jotakin. :D

2. Asioiden hoitaminen Suomessa ennen lähtöä

Tuntuu, että asioita, jotka pitää hoitaa ennen lähtöä, on miljoona. Täytyy vain toivoa, etten unohda jotain tosi tärkeetä. Listan tekeminen hoidettavista asioista varmasti auttaa ja eiköhän mun vaihtoon lähdössä olevat kaveritkin muistuta mua sit tärkeistä jutuista!:)

3. Raha

Tulee varmasti olemaan hankalaa olla ostamatta koko ajan jotain, mutta kunnon rahankäyttösuunnitelmalla uskon selviäväni. Ja jos muistan aina kirjata ylös, paljonko käytän rahaa kuukaudessa tänne, tulen varmasti selviämään. Ja kesätöiden haunkin olen jo aloittanut, joten eiköhän se tästä.:)

4. Tunelmat ennen lähtöä ja läksiäiset

En helposti näytä tunteitani tai esimerkiksi itke, mutta luulenpa, että olen aivan hysteerinen läksiäisissä ja ennen lähtöä. Vuosi ilman rakkaita ystäviä ja perhettä. Onneksi skype, Facebook ja kännykät on keksitty!

5. Koti-ikävä

En aikaisemmin ole potenut koti-ikävää. En kyllä myöskään ole ollut yli viikkoa erossa vanhemmistani ja perheestäni, joten voisi luulla, että mulle tulee jossain vaiheessa koti-ikävä. Varsinkin joulu ja muut juhlapyhät on mulle tosi tärkeitä, joten sillon tulee luultavasti olemaan vähän vaikeempaa. Mutta tiedän, etten tuu oleen yksin, joten tulen varmasti selviämään siitäkin.

6. Kaikki asiat, joita eniten odotan, myös jännittävät eniten.

Niin, lähes kaikki nuo yllä luetellut asiat, joita odotan eniten, myös jännittävät eniten. Eka koulupäivä, uusi perhe ja ystävät, uudet tavat, englannin puhuminen jne. 


Blogista American Life sain idean tehdä itelleni vaihtarikansion, jossa säilytän siis kaikkia vaihtaripapereita ja vaihtoon liittyviä juttuja. :)
Entäs muut, tulevat vaihtarit: Onko teillä samanlaisia tuntemuksia? Oletteko yhtä kärsimättömiä ja innoissanne perhetietojen suhteen? 
Kommentoikaa, kertokaa ajatuksistanne, ja että mitä tykkäsitte postauksesta. :)


Sinna

6 kommenttia:

 1. Hei tosi kiva et säki innostuit tekeen ton kansion ja muutenki tosi kiva postaus:)) ja en jaksais enää oottaa sekuntiakaan niitä sijoitus- ja perhetietoja, oon niin kärsimätön ja innoissani!:D

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Ja joo, se sun kansio näytti niin kivalta ja oli muutenki niin hyvä idea, että päätin sit tehä itellenikin! :) Ja toivottavasti meille molemmille tulis ne perhetiedot nopeesti, ettei tarviis kauaa enää ootella:D

  VastaaPoista
 3. Voi kyllä, ihan samat fiilikset! :D Käyn varmaan kolme kertaa päivässä tarkistamassa sähköpostin vaikka tiedn ettei niitä tietoja sinne vielä varmaankaan tule... Ja pisti muuten silmään tuo sun(?:D) lukios, oon tainnut olla sielä joskus kisoissa! :-)

  VastaaPoista
 4. Joo, on se "mun" lukio:D ja haha mikä yhteensattuma!! :) ja sama täällä, päivittäin tulee käytyä vähän liiankin usein siellä sähköpostissa;)

  VastaaPoista
 5. Täällä kans yks 14-15 vaihtari suuntana USA ja voi kyllä, mulla on AIVAN samoja fiiliksiä!!
  Jään ehdottomasti seurailemaan!:)

  http://anni-exceed.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Kiva kuulla! Ja sun blogi vaikutti kans tosi kivalta kun kävin sitä vähän lueskelemassa:-)

  VastaaPoista