torstai 26. joulukuuta 2013

hakupaketti&get ready 2

Get ready 2 käsitteli elämää isäntäperheessä ja se pidettiin ensimmäisen Get readyn tapaan Tampereella. Porukkaa ei ollut läheskään yhtä paljon kuin ensimmäisessä tilaisuudessa, mutta oli siellä ihmisiä jonkin verran. Itse pidin tätäkin Get ready -tilaisuutta hyödyllisenä ja oli mielenkiintoista kuulla edellisten vaihtareiden kokemuksia arjesta isäntäperheessä. Info kesti vain vähän reilut 30 minuuttia, joten, tässä vinkki tuleville vaihtareille, kannattaa käydä siellä pyörähtämässä.:)
     Marraskuun lopulla sain vihdosta viimein hakupaketin! Aikataulu oli todella tiukka, sillä täyttämiseen oli aikaa vain reilut pari viikkoa. Mulla sattui vielä olemaan koeviikko tuossa välissä, joten tiukille se kyllä meni, mutta sain hakupaketin palautettua vain muutaman päivän myöhässä joulukuun alussa (muutama lääkäriltä tullut paperi uupui vielä itse deadlinena). Mulla vastaanottava järjestö USA:ssa on siis ICES ja kyseisen järjestön hakupaketti täytettiin netissä. Kuitenkin kaikki allekirjoitusta vaativat, eli noin puolet hakupaketista, piti tulostaa ja skannata sitten täytettynä hakupakettiin liitteeksi.
     Hakupaketti oli noin 20 sivua pitkä ja se täytettiin kokonaan englanniksi. Osioita oli useita: terveys, koulu, säännöt, kuvakollaasi, kirjeet vanhemmilta ja vaihto-oppilaalta tulevalle isäntäperheelle ja valinnainen "personal data section", jossa siis kerrottiin aikaisemmasta työkokemuksesta, kouluainetoiveista yms. Terveysosio vei mulla ehdottomasti eniten aikaa ja oli kaikista hermojaraastavin. Ensinnäkin, lääkäriaika kannattaa varata vähintään kuukausi etuajassa, jos haluaa päästä yleiselle puolelle ja rokotteiden ottaminen kannattaa aloittaa ajoissa. Rokotteista kertovaan postaukseeni pääset tästä. Ja rokotteisiin liittyen: Jos olet syntynyt muualla kuin nykyisessä kotikaupungissasi, kannattaa syntymäajan rokotetietojen metsästäminen aloittaa heti, kun vain mahdollista (soittamalla syntymäpaikkakunnan sairaalaaan/neuvolaan, pitäisi saada lisätietoja/neuvoja rokotuskortin saamisesta). Muutoin rokotuskortin saa koulusta terveydenhoitajalta. Terveysosio oli siis melko haastava kaikkine englanninkielisine termeineen, mutta siitäkin selvittiin. ;)


     Kirjeessäni kerroin muun muassa itsestäni, perheestäni, mielenkiinnonkohteistani/harrastuksistani, syistä, miksi haluan vaihtoon juuri Amerikkaan ja toiveista, mitä minulla on tulevalle host-perheelleni (esim.että he välittävät ja haluavat viettää aikaa kanssani). Omasta kirjeestäni ei tullut kovin pitkä, mutta toivottavasti se kuvaa mua riittävän hyvin.:) Kouluosioon piti laittaa useita todistuksia useammalta vuodelta ja pyytää vielä erikseen täytettäviin numerotaulukkoihin allekirjoitukset ja koulun leima joltakin koulun työntekijältä (itse pyysin opinto-ohjaajalta). Ahkerana valokuvaajana kuvakollaasiin kuvien löytäminen ei tuottanut ongelmaa, vaan niiden oikeiden kuvien valitseminen. :D Laitan tähän postaukseen vielä muutamia kuvia, jotka päätyivät hakupakettiini.


Koulukuva tältä vuodelta ja kuva huoneestani (jonka unohdin itse hakupakettiin liittää, kyllä näin jälkikäteen harmittaa..)

"My community" -kuva oli aika hankala löytää, sillä eihän meillä Suomessa ole mitään erityisen tiiviitä yhteisöjä asuinalueilla, mutta laitoin nyt sitten kuvan meidän naapurustosta.

Minä ja äitini sekä kuva minusta harrastukseni parissa :D

     Nyt hakupaketti on jo matkalla USA:an ja kohti tulevaa isäntäperhettäni, enkä voi muuta tehdä, kuin odottaa. Isäntäperhe voi löytyä milloin tahansa keväällä tai vasta juuri ennen lähtöä kesällä/syksyllä. Onkin aika hermojaraastavaa vain odotella tietoa siitä, missä ja kenen kanssa koko ensi vuoden tulen viettämään. Jännittää ja toivottavasti mun ihana ja mukava isäntäperhe löytyy kevään aikana ja pääsen pian tutustumaan tulevaan host-perheeseeni!

Sinna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti